неделя, 3 юни 2018 г.

Представяне на книгата "Време и всичко" с Андрей Райчев



               На 14 май в Студентски исторически център популярният социолог и политически анализатор Андрей Райчев представи своята (в съавторство с Александър Андреев) книга „Време и всичко”.




                      По увлекателен начин той разясни значими акценти от своя труд. Служейки си с методите на философския и историческия анализ ,той разви своята гледна точка за събитията от миналото и съвремието.



           Основната му теза е, че България е получила отвън трите основни достижения на настоящето - държавата, съвременния град и демокрацията. Това обстоятелство според него е определящо за съвремието ни - както за цялостния мироглед на българина, така и за политическото разположение на страната.

             Друга негова теза, е че българите не следват  нито една идеология напълно, което пък предопределя сравнително умерения и гъвкав начин, по който страната минава през политическите бури  през вековете. 

         Втората част на лекцията той посвети на международната политика и нейните исторически проекции. Според него, настоящето поколение политици  няма капацитета да се справи с големите световни проблеми, като тероризма, емиграцията и икономическите предизвикателства. А Европейският съюз няма бъдеще в този вид, поради липсата на консенсус по ключови теми на държавите-членки и се нуждае от трансформация. 

       След края на своето изложение той изчерпателно отговори на въпросите, зададени от присъстващите. 
Благодарим на него и на всички гости на събитието за отделеното време!

Скоро очаквайте видео от събитието!

Няма коментари:

Публикуване на коментар