неделя, 28 май 2017 г.

Протокол от Общото събрание на Студентски исторически център (11.04.2017)



ПРОТОКОЛ
от срещата на Общото събрание (ОС) на Студентски исторически център (СИЦ), проведена на 11.04.2017 година в СИЦ – Студентски град с цел избиране на нов Управителен съвет (УС)

Днес, 11 април 2017 година от 19:00 до 20:30 часа се състоя в Студентски исторически център Общо събрание, което съгласно Правилника на СИЦ към Историческия факултет на СУ „Св.Климент Охридски“ избира Управителен съвет от 8 души, които стопанисват и се грижат за Центъра за период от 2 години. Мандатът на избираният УС е за периода април 2017-април 2019 година. Общото събрание беше ръководено от Александър Николов и Борис Боев – членове на Управителния съвет от 2014/2017 година. Събранието протече със следния дневен ред:
1
2
.       Предложение за изменение на Правилника на СИЦ и по-специално на член 21 /4/ от глава ХІ. УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ. Предложението е да се снеме ограничението от едномандатно участие в УС, а именно студент и/докторант на ИФ да може да участва в повече от 1 мандат в УС на СИЦ.
3
.      Представяне на кандидатите за нов УС и гласуване за участието им от страна на ОС.

Настоящото общото събрание се състои от 24 души – списъкът приложен към настоящия протокол.
1
.     Изнесеният отчет /приложен към настоящия протокол/ отчете както постигнатите успехи, така и това, което не е успял да постигне УС. Като постижение се отчита запазването и развиването на академичната и културно-просветната същност на СИЦ, изразяваща се, например, в изнесените много на брой интересни лекции от известни български университетски и академични историци, етнолози и филолози. Подробности – в Тригодишния отчет.
2
.     Съгласно направеното предложение, ОС коментира два варианта за изменение на Чл 21 /4/, който в обсъжданата част гласи: „Член на Центъра може да бъде избиран 1 път за член на Управителния съвет...“. Първият вариант – да се запише, че всеки желаещ кандидат може да бъде член на УС до 2 пъти. Вторият вариант – да не се поставя ограничение и да се запише „повече от 1 път“. Това означава, че може да бъде част от няколко управителни съвета, стига да покрива изискването да е действителен студент или докторант на ИФ. Чрез гласуване ОС определи с 8 гласа за 1-ви вариант и 16 гласа за 2-ри вариант изменението и допълнението в Чл 21 /4/ да бъде следното:
Член на Центъра може да бъде избиран повече от 1 път за член на Управителния съвет“.
3
.     Желаещите студенти да бъдат избрани в УС представиха своите кандидатури. ОС изслуша тяхната мотивация и намерения при включването им в УС и всеки присъстващ можеше да зададе своите въпроси към тях по отношение на плановете им за дейността на СИЦ. Кандидатите са 8 на брой – колкото е и състава на УС по Правилник. Общото събрание прецени, че ще избере кандидатите чрез явно и едновременно гласуване, т.е на принципа на единното им избиране. Без възражение и при единодушната подкрепа на ОС бяха избрани следните членове на УС:

Стефан Петров – магистър
Габриела Панова – магистър
Любомир Гутев – магистър
Владимир Недков – магистър
Димитър Панайотов – бакалавър
Павел Камарашев – магистър
Ивета Живкова – бакалавър
Кристиян Ковачев – магистър




Те на свой ред ще изберат на свое събрание председател, заместник-председател и касиер на СИЦ, получавайки съдействие от всички членове на ОС. Всички избрани кандидати бяха единодушни, че СИЦ следва да запази своя независим облик и да развива още по-мащабна академична и културно-просветна дейност в полза на студентите и гражданите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар